Toen Findus klein was
Boek

Toen Findus klein was (2012)/ Sven Nordqvist, vert. [uit het Zweeds] Griet van Raemdonck

Opa Pettson vertelt hoe zijn bijdehante poes Findus bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Prentenboek over de bijdehante poes Findus en opa Pettson, over wie al meer delen zijn verschenen. Hier vertelt Pettson op Findus' verzoek hoe de poes bij hem in huis kwam en dat hij hem een keer kwijt was. Er is vrij veel tekst, natuurlijk van toon en prettig om voor te lezen. Maar het boek wordt in feite gemaakt door de schitterende illustraties. Deze zijn vol actie en staan vol grappige details. Knap is dat die details ook weer het vertelde weerspiegelen: als Pettson zich bijvoorbeeld eenzaam voelt, zit hij treurig aan zijn tafel met achter hem een schilderij met een al even eenzame koe in de wei. Is Findus eenmaal in zijn leven, dan staan er opeens vier koeien gezellig te grazen. Op sommige platen is Findus meer dan eens afgebeeld om het drukke gedrag van de kat te benadrukken; jonge kinderen kunnen daardoor in verwarring worden gebracht. De omslagillustratie geeft een nieuwsgierig makend moment uit het verhaal weer. Een warm prentenboek voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059084636

Titel Toen Findus klein was
Auteur Sven Nordqvist
Secundaire auteur Griet Van Raemdonck
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Leuven : Davidsfonds Infodok, 2012
Overige gegevens [25] p - ill - 31 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Leuven : Davidsfonds/Infodok, cop. 2001 - Vert. van: När Findus var liten och försvann. - Bromma : Opal, cop. 2001
ISBN 9789059084636
PPN 35300393X
Thematrefwoord Katten ; Vriendschap
Taal Nederlands