Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Op safari
Boek

Op safari een spannende reis door de Afrikaanse wildernis (cop. 2012)/ [auteur: Barbara Taylor, red.: Dynamo ; vert. uit het Engels, red.: Maud Vink ; beeldred.: Dan Bramall ; ill.: Laszlo Veres]

Tijdens een reis door vijf natuurparken in Afrika zien we hoe de verschillende landschappen eruit zien en welke dieren er leven. Met 3D pop-ups en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Kloek, informatief pop-up boek dat een kwartslag gedraaid moet worden om het te lezen en bekijken. Na een duidelijke inhoudsopgave volgen twee algemene hoofdstukken over op safari gaan in vijf nationale parken in Afrika (Mgahinga Gorilla in Oeganda, Serengeti in Tanzania, Etosha in Namibië, Krugerpark in Zuid-Afrika en Okavangodelta in Botswana), habitats aldaar (bergen, graslanden, wetlands, etc.) en overlevingsgedrag van dieren in het wild. Telkens een kort inleidend verhaal in een duidelijke letter. De uitgebreide bijschriften bij de fraaie kleurennatuurfoto's in een kleinere letter geven specifieke informatie. Dan volgen de vijf gebieden in veelomvattende pop-ups als een soort zoekplaten. De dieren en planten die eronder afgebeeld staan (meestal veertien), voorzien van een beknopte toelichting in een erg kleine letter, kunnen erin ontdekt worden. Na elke pop-up volgt een uitdieping van de betreffende habitat. De uitgave biedt goede informatie en oogt aantrekkelijk met een grote leeuwenkop op het omslag en drie ronde uitsparingen met doorkijkje. Met alfabetisch register. Ondanks de dunkartonnen pagina's zijn de pop-ups kwetsbaar. In dezelfde opzet verschenen 'Het regenwoud' van J. Fullman en 'De oceaan' van Jen Green*, alsmede 'De aarde' van Jen Green**. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789018035785

Titel Op safari : een spannende reis door de Afrikaanse wildernis
Auteur Barbara Taylor
Instelling /Dynamo
Secundaire auteur Maud Vink ; Laslo Veres
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Den Haag : ANWB Media, cop. 2012
Overige gegevens 29 p - ill - 31 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: 3-D explorer safari animals. - Quarto Children's Books, cop. 2011
ISBN 9789018035785
PPN 343447517
Rubriekscode Afrika 596.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Afrika; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Afrika