Pony club geheimen
Boek

Pony club geheimen ik hou van paarden (cop. 2012)/ tekst: Sophie de Mullenheim, ill.: Linda-Laure Greff, Cécile Miller ; [vert. uit het Frans]

Emma leidt je rond in de wereld van pony's en paarden. Met informatie, tips, verhalen uit Emma's dagboek en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Emma is de vriendin van Issie, het meisje van de reeks 'Pony club geheimen' van Stacy Gregg. Ze leidt als gids de lezeressen in dit paardenboek langs thema's als een grote (paarden)familie, klaar voor de rit, houding en vacht, paarden tekenen, outfit van een amazone, verzorging, contact en vriendschap. Zij geeft, als meisje van dezelfde leeftijd, allerlei nuttige tips en trucs bij schoonmaak, beloning en het rijden. De informatie is leerzaam en positief verwoord in korte tekstblokken. Tussendoor staan delen uit het dagboek van Emma (ik-figuur). Verschenen in aansluiting op de serie 'Pony club geheimen', verhalende boeken met paarden en pony's in de hoofdrol, met een vleugje romantiek. Niet alleen de positieve aspecten van een eigen rijpaard of -pony worden benoemd. Ook de nadelen, verantwoordelijkheden en regels komen aan bod. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken van twee bladzijden. Speelse lay-out met tekst in een vrij groot lettertype, gekleurde kaders, leuke manga-achtige tekeningen en foto's in kleur. De vormgeving van het boek zal meisjes zeker aanspreken. De tekst is vlot en populair geschreven, met achterin tips voor een spreekbeurt en een zelftest voor amazones. Uitgebreide inhoudsopgave, maar geen register. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002247170

Titel Pony club geheimen : ik hou van paarden
Uniforme titel Ik hou van paarden
Auteur Sophie de Mullenheim
Secundaire auteur Linda-Laure Greff
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012
Overige gegevens 96 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Le girls' book de la cavalière. - Paris Cedex : Larousse, cop. 2011
ISBN 9789002247170
PPN 352209631
Rubriekscode 618.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardrijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardrijden