Alexander de Grote
DVD

Alexander de Grote (cop. 2012)/ narrator Lary Lewman, dir. by Robert Marshall

Portret van de koning van Macedonië (356 v.Chr. 323 v. Chr.) en de schepper van een van de grootste rijken in de oudheid.

Aanwezigheid

Recensie

Historische documentaire (1996) met het verhaal van Alexander de Grote, koning van Macedonië (356 v.Chr. - 323 v.Chr.). Op de leeftijd van dertig jaar stond hij aan het hoofd van een van de grootste rijken in de oudheid en was een van de meest succesvolle bevelhebbers en meest geniale strategen ooit. De veldslagen bij Issos en Gaugamela stonden aan het begin van de omverwerping van de Perzische koning Darios en de Egyptische koninkrijken. Alexander stichtte meerdere steden, die hij zijn naam gaf: Alexandrië. Zijn voorbeeld was de klassieke held Achilles. Hij stierf in Babylon op 33-jarige leeftijd. De meest belangrijke historische situaties uit Alexanders leven worden nagespeeld, afgewisseld van korte filmpjes van het huidige aanzien van deze plaatsen. Het intrigerende verhaal laat zien dat de grote betekenis en roem van Alexander tot in het heden voortduurt. De film is algemeen geschiedkundig vormend en geschikt voor een breed publiek. Onderdeel van de serie 'Veroveraars' van Discovery Channel.

Specificaties

Engels

Titel Alexander de Grote
Uniforme titel Alexander the Great
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Robert Marshall ; Lary Lewman
Type materiaal DVD
Uitgave [Etten-Leur] : TDM, cop. 2012
Overige gegevens 1 dvd-video (52 min.) - kleur, geluid
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor The Learning Channel: Groot-Brittannië : Mars Productions Ltd [etc.], 1996 - Oorspr. titel: Alexander the Great
PPN 352703989
Rubriekscode 923.2
Taal Engels
Onderwerp algemeen Alexander de Grote; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Alexander de Grote