Afrekening op Ascot
Grote Letter Boek

Afrekening op Ascot (cop. 2012)/ Dick & Felix Francis, vert. [uit het Engels] door Pon Ruiter

Een Engelse bookmaker, die is opgegroeid met het idee dat zijn ouders zijn verongelukt, wordt tijdens een paardenrace aangesproken door een man die beweert zijn vader te zijn.

Recensie

Kort nadat hij zijn doodgewaande vader ontmoet heeft, wordt deze toch vermoord. Zoon Ned, bookmaker bij de Engelse paardenraces, komt via de bagage van zijn vader achter een fraude waarmee veel geld gemoeid is. Maar ook in zijn eigen branche ontmoet hij een tegenstander die hem kwijt wil. Ook in zijn laatste roman (de auteur overleed begin 2010) die hij samen met zijn zoon schreef staat een moordzaak in de paardenwereld centraal. De sympathieke bookmaker Ned Talbot is niet alleen creatief, maar heeft ook de nodige humor wat zorgt voor een makkelijk lezend en niet al te ingewikkeld spannend verhaal waarin de volwassen liefhebber van dit genre alle ins en outs van gokken op paarden en de werkwijze van de bookmaker leert kennen. Het taalgebruik is makkelijk en kent veel eenvoudige dialoog. De karakters en het verhaal zelf kennen weinig diepgang maar omdat ook het privéleven van Ned een belangrijke rol speelt, zal de doelgroep ook bij deze roman aan hun trekken komen.

Specificaties

Nederlands | 9789029578769

Titel Afrekening op Ascot
Auteur Dick Francis ; Felix Francis
Secundaire auteur Pon Ruiter
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Oorsprong, cop. 2012
Overige gegevens 386 p - 24 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Archipel, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Even money. - London : Joseph, 2009
ISBN 9789029578769
PPN 353452157
Genre detectiveroman
Taal Nederlands