Paparazzo
Grote Letter Boek

Paparazzo (cop. 2012)/ Dick Francis, [vert. uit het Engels door Nelleke van Maaren]

Enkele jaren nadat een Engelse amateur-jockey met zijn vader een verbond sloot dat geen van beiden ooit iets zal doen dat de politieke carrière van de vader kan schaden, wordt deze afspraak danig op de proef gesteld.

Recensie

Omdat hij niet echt geschikt is als jockey, wordt Ben ontslagen. Hij belooft dan zijn vader te helpen die een carrière in de politiek nastreeft. Ze blijken een succesvolle combinatie, hoewel er allerlei pogingen worden gedaan om hen zwart te maken en er zelfs moordaanslagen gepleegd worden. De carrière van zijn vader verloopt voorspoedig en Ben vindt werk bij een verzekeringsmaatschappij voor paarden. Maar na vijf jaar blijken er tegenstanders te zijn die gebruikmaken van de schandaalpers om alsnog de carrière van Bens vader te beschadigen. Dit verhaal speelt gedeeltelijk in de paardenwereld, maar geeft vooral een fraai beeld van politieke manoeuvres en de invloed van de schandaalpers. Het is bovendien ook erg boeiend omdat het, soms heel ontroerend, de relatie tussen vader en zoon beschrijft, en ondanks de vele verschillen tussen hen, vooral het groeiende begrip.

Specificaties

Nederlands | 9789029580038

Titel Paparazzo
Auteur Dick Francis
Secundaire auteur Nelleke van Maaren
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Oorsprong, cop. 2012
Overige gegevens 318 p - 24 cm
Annotatie Oorspr. uitg. in grote letter: Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, 1999. - (XL ; 541). - Oorspr. uitg. in gewone letter: Amsterdam [etc.] : De Arbeiderspers, 1998. - (AP-crime) - Met grote letter gedrukt - Vert. van: 10-lb Penalty. - London : Joseph, cop. 1997
ISBN 9789029580038
PPN 353451991
Genre thriller
Taal Nederlands