"Wat een herrie!" klaagt meneer Hopjes
Boek

"Wat een herrie!" klaagt meneer Hopjes (2012)/ door Gertrude Crampton, tek. van Eloise Wilkin ; vert. [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Meneer Hopjes heeft last van gerommel in zijn hoofd. Volgens hem komt het door de herrie om hem heen. Volgens mevrouw Hopjes moet hij gewoon haar heerlijk warme eten opeten. Prentenboek met nostalgische kleruenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Meneer Hopjes heeft last van allemaal gerommel en gebommel in zijn hoofd. Volgens hem zitten het huis en ook de stad namelijk vol herrie. Maar ook op het platteland verstoren allerlei dierengeluiden zijn rust. Mevrouw Hopjes adviseert warm eten en warme wanten als remedie. Onverkorte editie van de uitgave uit 1947; deeltje in de luxere serie 'Gouden boekjes'. Het prentenboekje bevat gekleurde illustraties over enkele en dubbele pagina's; ze zijn van de hand van Eloise Wilkin die meerdere deeltjes illustreerde. Een paar prenten zijn uitgevoerd in enkel roodbruine, sepia-achtige tinten wat de sfeer van weleer nog meer benadrukt. De tekst bestaat uit enkelvoudige en samengestelde zinnen met gebruik van de verleden tijdsvorm en dialogen; ze laat zich goed voorlezen. Verhalende, gemoedelijke schrijfstijl; de 'lezer' voelt zich betrokken. Binnen de tekst zijn de geluiden in een ander (groter en gekleurd) lettertype weergegeven. Ook anno nu is het eenvoudige verhaaltje aardig genoeg om voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047611950

Titel "Wat een herrie!" klaagt meneer Hopjes
Auteur Gertrude Crampton
Secundaire auteur Eloise Wilkin ; Huberte Vriesendorp
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2012
Overige gegevens [41] p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Noises and Mr. Flibberty-Jib. - New York : Simon and Schuster, 1947
ISBN 9789047611950
PPN 335922430
Thematrefwoord Geluid
Taal Nederlands