Streetjazz en andere moderne dans
Boek

Streetjazz en andere moderne dans (cop. 2012)/ Rita Storey, [vert. uit het Engels en eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Leer stapsgewijs enige basispassen van de breakdance, hiphop en moderne tapdans. Met informatie over de geschiedenis, muziek en kleding. Met enige warming-upoefeningen en kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Streetjazz, dansen op jazzmuziek, ontstond rond 1920 in Amerika. Met streetjazz bedoelen we vandaag de dag: breakdance, hiphop en moderne tapdans. Deze danssoorten staan centraal in deze uitgave. Eerst zijn enige algemene oefeningen opgenomen voor een warming-up en cooling-down. De danssoorten worden alle ingeleid met informatie over de oorsprong, muziek en de kleding. Vervolgens tonen foto's van jonge dansers en danseressen hoe je de verschillende passen en dansen uitvoert. Alle danspassen en bewegingen zijn voorzien van duidelijke stapsgewijze kleurenfoto's, aanwijzingen en oefentips. De basisbewegingen zien er soms eenvoudig uit, maar zullen veel oefening vergen. Kleurrijke en speelse, maar soms wat onrustige lay-out met korte teksten in vrij grote letters. Afgesloten wordt met een woordenlijst, register en verwijzingen naar enige boeken en internetsites. De foto's van vrolijke, jonge dansers zullen jongeren aanspreken en wellicht aanzetten tot dansen. Deze uitgave verscheen in de serie 'Ken je dans'*. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669875

Titel Streetjazz en andere moderne dans
Auteur Rita Storey
Secundaire auteur Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Streetjazz and modern dance. - Franklin Watts, cop. 2010
ISBN 9789055669875
PPN 351232699
Rubriekscode 791.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tapdansen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Dansen

Relaties/Serie

Ken je dans
Boek

Ken je dans (2012-...)

vol.
Uitgeleend