Artsen
Boek

Artsen kijken in de ziel (2012)/ Coen Verbraak, [foto's Caroline Schröder]

Interviews met artsen en medische specialisten over onder meer medische dilemma's, marktwerking in de zorg en hun eigen ervaringen met ziek-zijn.

Recensie

In de zesdelige NTR tv-serie 'Kijken in de ziel: artsen' komen twaalf artsen aan het woord over onderwerpen als de dilemma's waar een arts mee te maken heeft, het verschil tussen gezond en ziek, de marktwerking in de zorg, fouten die artsen maken, de beste zorg en de eigen ervaringen met ziek zijn. In de televisieserie kwam maar een deel van de gesprekken aan bod; dit boek bevat de uitgebreide, zeer leesbare versie van die gesprekken. Aan het woord komen achtereenvolgens een chirurg, kinderarts, intensivist, traumachirurg, oncoloog, internist, gynaecologisch oncoloog, neonatoloog, cardioloog, neuroloog, kinderchirurg en een huisarts. Met een paginagrote zwart-witfoto van elke geïnterviewde. 'Artsen' is de vijfde editie in de serie 'Kijken in de ziel'; eerder verschenen delen over psychiaters en psychotherapeuten, voetbaltrainers, strafpleiters en politici.

Specificaties

Nederlands | 9789400401754

Titel Artsen : kijken in de ziel
Uniforme titel Kijken in de ziel
Auteur Coen Verbraak
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rap, 2012
Overige gegevens 316 p - portr - 22 cm
ISBN 9789400401754
PPN 344494608
Rubriekscode 602.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Artsen; Interviews ; Obertop, Huug ; Schipper, Inger ; Heineman, Erik ; Laarhoven, Hanneke van ; Nijland, Francisca ; Heymans, Hugo ; Gijn, Jan van ; Westendorp, Rudi ; Goudoever, Hans van ; Hamaker, Mariette ; Hoeven, Hans van der ; Mourits, Marian
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Artsen