In danspas op dansuitstap
Boek

In danspas op dansuitstap (cop. 2012)/ Aurora Marsotto, ill. Donata Pizzato ; [graph.: Clara Battello ; vert. uit het Italiaans: Siska Lernout ; red.: Elfi Gysemans ; red. oorspr. Italiaanse versie: Elàstico]

Op de dansschool van Viola (12) is iedereen erg opgewonden. De eerste rapporten komen eraan en de eerstejaars mogen mee op een uitstapje. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Viola (12) is eerstejaars op een dans- en theaterschool. Iedereen is erg opgewonden, omdat de eerste danstesten op het programma staan. Een herkansing is niet mogelijk. Vlak voor het uitreiken van de rapporten horen de eerstejaars dat ze met de ouderejaars mee mogen op een uitstapje. Ze gaan het ballet Giselle bekijken. Het uitstapje veroorzaakt nogal wat commotie. Vierde deel uit de serie 'De dansschool'*. Het verhaal in dit boek wordt afgewisseld met stukjes tekst in stripvorm, waarin het verhaal doorloopt. Ook staat in het midden van het boek een deel uit het dagboek van Viola, op glanzend papier uitgevoerd. Waarom het dagboek zich op die plek bevindt, is niet duidelijk. Over het algemeen is het taalgebruik nogal hoogdravend. Karakterontwikkeling komt niet voor en je kunt ook niet spreken van een echte plot. Eigenlijk kabbelt het verhaal wat voort. In het dagboek wordt vooral informatie gegeven over verschillende soorten dansen, maar de gebruikte taal lijkt niet echt afkomstig van een 12-jarig meisje. Kortom: voor meisjes die de vorige delen kennen vast een prettig vervolg op de andere delen, maar de inhoud is niet indrukwekkend. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054619772

Titel In danspas op dansuitstap
Auteur Aurora Marsotto
Secundaire auteur Donata Pizzato ; Clara Battello ; Siska Lernout ; Elfi Gysemans
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2012
Overige gegevens 142 p., [8] p. pl - ill., portr - 22 cm
Annotatie Uitgeversnaam op omslag: Bakermat - Vert. van: Gita a passo di danza. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2009. - (Scuola di danza)
ISBN 9789054619772
PPN 352606282
Genre schoolverhaal - sport
Thematrefwoord Ballet ; Schoolleven ; Schoolreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De dansschool
Boek

De dansschool (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend
Aurora Marsotto