Het Landhuis met het Labyrint
Boek

Het Landhuis met het Labyrint (cop. 2012)/ David Glover, [ill.: Tim Hutchinson ; red.: Lauren Taylor ; vert. uit het Engels]

Uit een landhuis worden kostbare schilderijen en juwelen gestolen. Door het oplossen van allerlei puzzels en wiskundige raadsels kun je de verdwenen spullen terugvinden. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 27/09/2024
    8-14 jaar - Spanning en Avontuur - Wetenschap en techniek REKENEN GLOV

Recensie

In een landhuis is ingebroken. Om de diefstal van de gestolen schilderijen en juwelen op te lossen moet de lezer allerlei wiskundige aanwijzingen volgen. Boek, waarin de lezer als hoofdpersoon een actieve rol speelt in een spannend avontuur. De aanwijzingen bestaan uit puzzels en raadsels rond zaken als vormen, hoeken, maten, oppervlakte en coördinaten. Bij iedere scène in het verhaal staat een op te lossen puzzel die je verwijst naar een volgende bladzijde. Zo gaat de lezer kris kras door het verhaal. Wanneer je een foute keuze hebt gemaakt, kom je langs een omweg weer terug bij het vorige punt. Het boek ziet er door de vele kleurenillustraties en puzzeltjes aantrekkelijk uit. Het omslag toont het landhuis met de titel in foliedruk. Achter in het boek zijn een lijst met wiskundige begrippen en een gebruikershandleiding voor ouders en leerkrachten opgenomen. Verschenen in de serie 'Maths Quest'*. Een aardige manier om wiskundige begrippen toe te passen. Voor puzzelliefhebbers vanaf ca. 9 jaar met voldoende leesvaardigheid en wiskundig inzicht.

Specificaties

Nederlands | 9789036630993

Titel Het Landhuis met het Labyrint
Auteur David Glover
Secundaire auteur Tim Hutchinson ; Lauren Taylor
Type materiaal Boek
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: The Mansion of Mazes. - London : QED, cop. 2011. - (Maths Quest)
ISBN 9789036630993
PPN 343659921
Rubriekscode 510.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen; Spelletjes
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Maths Quest
Boek

Maths Quest (2012-...)

vol.
Uitgeleend
David Glover