Maak je eigen beanie!
Boek

Maak je eigen beanie! 15 haak- en breipatronen voor je eigen muts (cop. 2012)/ Marike Doedens & Marleen van der Pas, [ontwerpen: de Wolfabriek ; red.: Yvonne Koop ; fotogr.: Dafne Gaunt ; ill.: Millena Szkup]

Haak- en breipatronen om vijftien Beanies, mutsen zonder rand, te maken voor kinderen en volwassenen.Brei of haak je eigen Beanie, een muts zonder rand. Met stapsgewijze uitleg van vijftien patronen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Beanies zijn mutsen zonder randen en sinds kort een enorme hype onder voornamelijk jongeren. Het basismodel is eenvoudig te maken, maar er komen zo langzamerhand steeds meer variaties bij. De ontwerpsters vonden het een uitdaging om overal een persoonlijke twist aan te geven en het resultaat mag gezien worden. Er zijn modelletjes om te haken en om te breien, voor kinderen, mannen en vrouwen, haarbanden met en zonder flappen en zomer- en winterbeanies. Soms zijn ze zo klaar, een andere keer is het iets meer werk. Een absolute topper is de Mohawk voor kinderen, een soort indianentooi die doet denken aan een hanenkam. Omdat echt alles van te voren is uitgetest, kan er weinig misgaan bij het maken. Voorin staan bovendien diverse instructies voor haken en breien, ondersteund door grote, duidelijke tekeningen en een apart hoofdstuk voor afwerking en in elkaar zetten. Het kleurgebruik is vrij klassiek. Met foto's in kleur en zwart-wit waarop met name twintigers zijn afgebeeld. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058779977

Titel Maak je eigen beanie! : 15 haak- en breipatronen voor je eigen muts
Auteur Marike Doedens ; Marleen van der Pas
Secundaire auteur Yvonne Koop
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte, cop. 2012
Overige gegevens 64 p - ill - 22×22 cm
Annotatie Uitg. i.s.m. de Wolfabriek
ISBN 9789058779977
PPN 344728978
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mutsen; Haakpatronen ; Mutsen; Breipatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken