Het geheim van de stilte
Boek

Het geheim van de stilte levenslessen van eilandgasten (cop. 2012)/ Leo Fijen, [foto's Theresa Boerema ... et al. ; red.: Madeleine Gimpel]

Bezoekers van Schiermonnikoog vertellen over hun leven en de spirituele ervaringen die ze ontvangen op het Waddeneiland.

Recensie

Dit boek bevat de opmerkelijke levensverhalen van een aantal eilandbezoekers van Schiermonnikoog, hier liefdevol 'een korrel zand' genoemd. De auteur is onder andere hoofd omroep RKK en programmamakker over spiritualiteit en geloof. Deze uitgave is dan ook gebaseerd op een tv-serie uit 2007. Het is fascinerend hoe de auteur de stilte van het eiland weet te vangen in de verhalen. Het boek is pakkend, intrigerend, verdrietig, mooi en spiritueel tegelijk. Het laat zien waarom de eilandgasten naar het eiland komen; om wat levensbagage achter te kunnen laten en weer door kunnen gaan. Na het lezen van dit boek wil je er graag een bezoek brengen, het is een ode aan het eiland. Mooi vormgegeven met natuurfoto's in kleur; elk hoofdstuk word voorafgegaan door een korte spreuk.

Specificaties

Nederlands | 9789025902162

Titel Het geheim van de stilte : levenslessen van eilandgasten
Auteur Leo Fijen
Secundaire auteur Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, cop. 2012
Overige gegevens 141 p - ill - 18 cm
ISBN 9789025902162
PPN 34321332X
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Levenskunst; Verhalen ; Schiermonnikoog (Waddeneiland); Verhalen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Levenskunst