Draken
Boek

Draken (cop. 2012)/ Dougal Dixon, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Ria Balk ; ill. Q2AMedia: Subhash Vohra ... et al.]

Lees wat draken zijn, over soorten draken, drakendoders en welke mythes er over draken bestaan. Met grote levensechte kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

In deze informatieve uitgave (A4-formaat) stap je in de mythische wereld van de draken. Wat zijn draken, kwaadaardige draken, drakendoders, rivierdraken en gemengde wezens: dit zijn een aantal thema's die voorbij komen. Daarnaast is het boek gevuld met verhalen: spannend, gevaarlijk en dreigend, soms met een goede afloop (denk maar aan Sint Joris), vaker met dodelijke slachtoffers. De tekst is veelal informatief en ook de verhalen zijn zakelijk beschreven. Er komen met regelmaat moeilijke woorden (buitenlandse benamingen) in voor. De paginagrote animatieachtige platen zitten vol gevaar; het veelal donkere kleurgebruik zorgt voor een dreigende, duistere sfeer en maakt dat niet alles even goed te lezen is. Deel uit de 'Oog in oog'-reeks*, waarin je kennis kunt maken met gevaarlijke en mythische dieren. De auteur heeft meerdere uitgaven rondom deze thematiek op zijn naam staan. Van Beowulf tot De worm van Lambton, van een griffioen tot een hydra, een Chinese draak en een Ouroboros - ze komen met hun verschrikkelijke verhalen allemaal voorbij. Voor op school en thuis. Aanrader voor iedereen die niet bang te krijgen is, goed kan slapen, tegen een vlammetje kan en een sterke maag heeft! Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669943

Titel Draken
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Ria Balk ; Subhash Vohra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - ill - 30 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Dragons. - London [etc.] : Q2AMedia, cop. 2009
ISBN 9789055669943
PPN 353738336
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Draken
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabeldieren

Relaties/Serie

Oog in oog
Boek

Oog in oog (2012-...)

vol.
Uitgeleend