Krokodillen
Boek

Krokodillen (cop. 2012)/ Sally Morgan, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ; ill. Q2AMedia: Subhash Vohra ... et al.]

Lees hoe krododillen en alligators jagen en eten, hoe ze jongen krijgen en welke bedreigingen er zijn. Met grote levensechte kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De serie 'Oog in oog'* bevat boeken over dieren die erg tot de verbeelding spreken, omdat ze gevaarlijk zijn of juist aandoenlijk, onder extreme omstandigheden leven of al lang uitgestorven zijn. Dit deel behandelt krododillen en alligators. Wat zijn krododillen, hoe bewegen ze zich voort, hoe vangen ze een prooi en hun levenscyclus: dit zijn enige thema's die aan bod komen in hoofdstukken van twee tot vier pagina's. Centraal staan de paginagrote animatieachtige levensechte kleurenillustraties, die vol gevaar zitten. In dit deel zijn voor de achtergronden vrij heldere kleuren gebruikt. De teksten staan in overzichtelijke blokken met subkopjes in een vrij groot lettertype. Het taalgebruik is redelijk goed op de doelgroep afgestemd. In de tekst vetgedrukte woorden staan in de woordenlijst achterin. Verklaard worden termen als dinosaurussen, eitand en knipvlies. Achter in het boek staan een overzicht van feiten en records, een literatuuropgave met boeken van de uitgever, enkele internetsites en een register. Voor op de basisschool en thuis. Voor kinderen die niet bang aangelegd zijn. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055669974

Titel Krokodillen
Auteur Sally Morgan
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing ; Subhash Vohra
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 30 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Crocodiles. - London [etc.] : Q2AMedia, cop. 2008
ISBN 9789055669974
PPN 353737720
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Krokodillen ; Alligators
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Krokodillen

Relaties/Serie

Oog in oog
Boek

Oog in oog (2012-...)

vol.
Uitgeleend