De brekers
Luisterboek

De brekers ([2000])/ auteur Peter Römer, regie Hero Muller ; met Piet Römer ... [et al.]

Drie afleveringen uit de hoorspelserie 'De Brekers' over de dagelijkse beslommeringen van een familie die in een Amsterdamse volksbuurt wonen.

Recensie

De wonderlijke familie De Breker woont in een Amsterdamse volksbuurt. Peek de Breker is getrouwd met Trees en zwager Harrie huurt een kamer bij het stel. De cd bevat drie afleveringen (ieder circa twintig minuten) van het hoorspel 'De Brekers' dat vanaf 1983 werd uitgezonden door de AVRO, met Piet Römer in de hoofdrol van Peek de Breker. Vanaf 1985 was 'De Brekers' jarenlang als tv-serie te zien, maar dan met Rijk de Gooijer in de hoofdrol. In de aflevering 'Een verloofde voor Harrie' komt de vader van Peek logeren. Harrie heeft een oogje op een vrouw die er vandoor gaat met de vader van Peek. In 'De breuk' vervangt Harrie met weinig succes de cafébaas Toon die in het ziekenhuis is opgenomen. Trees raakt haar baan kwijt. In de derde aflevering 'Madame Veritas' leidt de vraag aan Peek van een kennis die een (geheelde?) auto kwijt wil naar een waarzegster en veel verwikkelingen. Uitstekend en met duidelijk plezier gespeeld door o.a. Tonny Huurdeman, Johnny Kraaykamp Sr. Een geestig en heel levendig hoorspel, met veel Amsterdamse humor.

Specificaties

Nederlands | 9058601404

Titel De brekers
Auteur Peter Römer
Secundaire auteur Hero Muller
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Hilversum : Nederlands Audiovisueel Archief, [2000]
Overige gegevens 1 compact disc (60 min.) - mono
Annotatie Authentieke opnamen van het radiofeuilleton. - Nederland : AVRO, 1982. - Omslag vermeldt: Hoorspelen uit de schatkamer van de Nederlandse radio - UITV.: Piet Römer ; Johnny Kraaykamp ; Tonny Huurdeman ; Sacco van der Made ; Ben Hulsman ; Ab Abspoel ; Lies de Wind ; Bruni Heineke - Opname: 1982
ISBN 9058601404
PPN 191273872
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Comedy
Luisterboek

Comedy (2000)

vol. 2
Uitgeleend