De lessen van de psychopaat
Boek

De lessen van de psychopaat levenslessen van heiligen, spionnen en seriemoordenaars (2012)/ Kevin Dutton, vert. [uit het Engels] door Catalien van Paassen en Albert Witteveen

Analyse van de psychopatische persoonlijkheid, met aandacht voor de positieve karaktertrekken van de psychopaat die in het dagelijks leven succesfactoren blijken te vormen.

Aanwezigheid

Recensie

De karaktereigenschappen van een psychopaat worden in een breder daglicht gezet. Niet alles is zo huiveringwekkend. Er blijken ook heel positieve kanten te zijn, die heel nauwkeurig worden belicht. Het boek biedt een heel andere kijk op de psychopaat. Zo zijn velen die het gemaakt hebben in onze maatschappij, niet verstoken (al of niet in zekere mate) van deze psychopathologische karaktereigenschappen. Genoemd worden politici, chirurgen, oorlogshelden, bankiers, rechters, filmsterren, advocaten, boeddhistische monniken en heiligen. De lezer kan zelf ook ontdekken in hoeverre hij ook iets van die eigenschappen heeft. Een heel boeiend boek, maar niet eenvoudig. Enige kennis van psychologie is wel nodig. Met eindnoten met onder meer literatuurverwijzingen en een register. De auteur is docent psychologie aan het St. Edmund College te Cambridge. Hij is zeer bekend als organisator van en spreker op congressen. Artikelen van hem zijn te vinden in internationaal bekende tijdschriften en hij schreef het spraakmakende boek 'Flipnosis' (2010) over beïnvloeding van de menselijke geest in vooral extreme situaties.

Specificaties

Nederlands | 9789023476191

Titel De lessen van de psychopaat : levenslessen van heiligen, spionnen en seriemoordenaars
Auteur Kevin Dutton
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Albert Witteveen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2012
Overige gegevens 283 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: The wisdom of psychopaths. - London : Heinemann, cop. 2012
ISBN 9789023476191
PPN 344564428
Rubriekscode 606.329
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Antisocialepersoonlijkheidsstoornis
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Persoonlijkheids-stoornissen