Compositie in digitale fotografie
Boek

Compositie in digitale fotografie (cop. 2012)/ Michael Freeman, m.m.v. Daniela Bowker ; [red.: Natalia Price-Cabrera ... et al. ; red. Nederlandstalige ed.: Vitataal tekst & redactie ; vert. uit het Engels: Claudia Dispa]

Aanwezigheid

Recensie

In een vijftal hoofdstukken krijgt de (aspirant)fotograaf informatie om zijn/haar foto's van een - nog - betere compositie te voorzien. Allereerst zet de auteur-vakfotograaf een aantal basisvaardigheden op een rijtje en leert de lezer niet alleen om te 'leren kijken', maar ook wat de invloed van diafragma en sluitertijden zijn. In het tweede hoofdstuk een overzicht van alles wat met geometrie te maken heeft. Lijnwerk, diagonalen, symmetrie, enz. Een hoofdstuk over de elementen kleur, patroon, ruimte en licht biedt veel inspiratie en informatie aan de fotograaf die dan ook meteen aan de slag zou kunnen met de aangeboden leerstof. Het hoofdstuk 'techniek' biedt camera-gerelateerde informatie zoals scherptediepte, brandpuntsafstand, objectieven en het vastleggen van beweging. Tot slot enkele basis beeldbewerkingen waarmee de perfecte compositie naar een nog hoger peil kan worden getild. Dit boek is voorzien van veel inspirerende kleurenfoto's. Achterin een woordenlijst, register en lijst met boeken en website-adressen.

Specificaties

Nederlands | 9789089982568

Titel Compositie in digitale fotografie
Uniforme titel Compositie
Auteur Michael Freeman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Daniela Bowker ; Natalia Price-Cabrera ; Claudia Dispa
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2012
Overige gegevens 160 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Composition. - Lewes : Ilex Press, cop. 2012. - (Michael Freeman's photo school)
ISBN 9789089982568
PPN 352877014
Rubriekscode 765.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Compositie (fotografie); Digitale fotografie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Digitale fotografie

Relaties/Serie

Digitale fotografie
Boek

Digitale fotografie (2012-...)

vol.
Uitgeleend
Michael Freeman