Licht in digitale fotografie
Boek

Licht in digitale fotografie (cop. 2012)/ Michael Freeman, m.m.v. Catherine Quinn ; [red.: Natalia Price-Cabrera ... et al. ; red. Nederlandstalige ed.: Vitataal tekst & redactie ; vert. uit het Engels: Claudia Dispa]

Recensie

Wie wil weten hoe de beste foto's te maken met de digitale camera heeft in dit boek een goede gids. Het gaat dan wel om de duurdere camera's die in RAW formaat kunnen opslaan en handmatige instellingen ondersteunen. De invalshoek van dit deel uit een reeks is de aard van het licht. Aan de hand van voorbeelden en korte uitleg van de theorie wordt duidelijk hoe het licht in een digitale camera verwerkt wordt tot een plaatje. Het gaat dan over vijf thema's: de basis, daglicht, kunstlicht, fotografische verlichting en verlichtingsstijlen. Per thema staat hoe de fotograaf invloed uitoefent om onder allerlei omstandigheden tot een goede opname en afdruk te komen. Naast foto's van de auteur werken drie studenten mee. Zij geven aan wat hun doel was en welke trucs ze toepasten. De docent geeft daarop zijn commentaar. Er zijn totaal 167 foto's in diverse formaten. Bij elk thema staan 3 of 4 uitdagingen waarmee de lezer aan de slag kan. Achterin is een woordenlijst, register en een lijst boeken en websites opgenomen. Geschikt voor de serieuze amateur die echt aan het werk wil met de camera.

Specificaties

Nederlands | 9789089982575

Titel Licht in digitale fotografie
Uniforme titel Licht
Auteur Michael Freeman
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Catherine Quinn ; Natalia Price-Cabrera ; Claudia Dispa
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2012
Overige gegevens 160 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Light & lighting. - Lewes : Ilex Press, cop. 2012. - (Michael Freeman's photo school)
ISBN 9789089982575
PPN 35287760X
Rubriekscode 765.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Digitale fotografie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Digitale fotografie

Relaties/Serie

Digitale fotografie
Boek

Digitale fotografie (2012-...)

vol.
Uitgeleend
Michael Freeman