In de stad
Boek

In de stad (cop. 2012)/ [tekst: Felicity Brooks, ill.: Matt Durber ; fotogr.: MMStudios ; vert. uit het Engels]

Op een gewone dag zijn allerlei mensen druk aan het werk. Hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van speelgoed en figuurtjes van fimoklei. Met tabs en geluidsknoppen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot formaat prentenboek met dikke hardkartonnen bladzijden. Bovenaan zijn vier halfronde tabs aangebracht met daarop een kenmerkende afbeelding. Aan de rechterkant zit een plastic paneel met geluidsknoppen met dezelfde acht afbeeldingen als op de tabs. Als je hierop drukt, klinkt het bijpassende geluid. Het boek beeldt situaties uit in een drukke stad. Het geluid is levensecht, je hoort de brandweerwagen naderen en weer wegrijden. Bij de afbeeldingen staat een korte tekst in de vragende vorm of de lezer bepaalde geluiden herkent. De afbeeldingen, waarop veel is te zien en te benoemen, bestaan uit 3D-computeranimaties waarbij de figuurtjes van fimoklei lijken te zijn gemaakt. De poppetjes ogen wat stijf in hun bewegingen. Ze zijn gevarieerd qua huidskleur, soms gehandicapt, oud en jong. Op de laatste bladzijde worden alle geluiden benoemd in een speelse zwart letter zonder schreef: 'De bel op de fiets doet trrringtring'. Aardig kijk- en benoemboek voor peuters. Met vervangbare knoopbatterijen. In dezelfde uitvoering verschenen tegelijkertijd 'Dappere ridders', 'Luidruchtige robots' en 'Gekke monsters'*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409557227

Titel In de stad
Auteur Felicity Brooks
Secundaire auteur Matt Durber
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2012
Overige gegevens [10] p - ill - 28×30 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2009. - (Usborne drukke geluiden) - Vert. van: Usborne noisy town. - London : Usborne, 2008
ISBN 9781409557227
PPN 353299952
Thematrefwoord Stadsleven ; Fotoprentenboeken ; Geluid
Taal Nederlands