HARTenPAARD
Boek

HARTenPAARD twee liefdesverhalen over meiden in de paardenwereld. 2, Per ongeluk verliefd & Verliefd in het kwadraat (2012)/ Stasia Cramer

Twee verhalen in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Tirza (15) rijdt dressuur met Jamella. De merrie reageert erg heftig op een springpaard dat op stal komt. Pamela is verliefd op Tim en op Tom. Ze kan niet kiezen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Bundeling van twee eerder afzonderlijk verschenen verhalen. In 'Per ongeluk verliefd' (2000) rijdt Tirza (15) dressuur met Jamella. De merrie is niet meer te hanteren wanneer er een springpaard op stal komt. Ze lijkt wel verliefd! Tirza wordt zelf ook verliefd, op de jongen die ze eerst een zelfingenomen macho vond. In 'Verliefd in het kwadraat' (1999) kan Pamela niet kiezen tussen twee vriendjes. Ze is verliefd op Tom, maar haar beste vriend Tim is verliefd op haar. Dan is het opeens aan met allebei. Pamela hoopt dat een van hen vanzelf afvalt. Het gegeven wordt triviaal en voorspelbaar uitgewerkt. De karakters kennen geen enkele ontwikkeling, het verloop is chronologisch en het perspectief ligt voornamelijk bij het uiterst oppervlakkige (dubbel) verliefde meisje. Makkelijk leesbaar door de korte zinnen en de overzichtelijke lay-out. Twee voorspelbare verhalen waarin paardengekke meisjes die moeite hebben met lezen zich zeker zullen herkennen. Tegelijkertijd verschenen nog twee herdrukken in een bundel*. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789074430227

Titel HARTenPAARD : twee liefdesverhalen over meiden in de paardenwereld. 2, Per ongeluk verliefd & Verliefd in het kwadraat
Uniforme titel Per ongeluk verliefd en Verliefd in het kwadraat Per ongeluk verliefd Verliefd in het kwadraat
Auteur Stasia Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave [Elim] : Tadidom, 2012
Overige gegevens 91 p - 21 cm
Annotatie Bevat: Per ongeluk verliefd. - Tilburg : Zwijsen, 2000. - (Zoeklicht plus) ; Verliefd in het kwadraat. - Tilburg : Zwijsen, 1999. - (Zoeklicht plus)
ISBN 9789074430227
PPN 34590589X
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Verliefdheid
Taal Nederlands