Splinter en Zorro
Boek

Splinter en Zorro over twee hondjes die hun geur kwijtraken (cop. 2012)/ [tekst:] Pimm van Hest, & [ill.:] Lonneke Leever

Hond Splinter en knuffel Zorro houden van viezigheid. Dan ruiken ze lekker. Dat vindt hun baasje Moira ook, maar haar vader vindt dat ze in bad moeten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en geureffecten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Splinter vindt het heerlijk om samen met Moira en haar knuffelhond Zorro naar het bos te gaan. Hij rollebolt er door de paardenvijgen en vindt zichzelf lekker ruiken. Maar thuis wordt Zorro in de wasmachine gestopt en Splinter in een bad met shampoo. Groot vierkant prentenboek dat qua thema aansluit bij de directe belevingswereld van jonge kinderen: de vertrouwde lucht van hun knuffel. De schrijfstijl is verhalend en gemoedelijk met gebruik van de tegenwoordige tijdsvorm. Gedachten en gevoelens van zowel de hond als het meisje zijn inleefbaar weergegeven. Binnen de tekst gedraagt Splinter zich als een echte hond; in de illustraties wordt er echter gewerkt met een combinatie van natuurgetrouwe en niet-natuurgetrouwe lichaamstaal. De kunstzinnige illustraties beslaan bijna overal dubbele pagina's. Subtiele kleurcombinaties en fraai collagewerk (ruimtelijke knip- en vouwtechnieken). De geurstroken op de rug van Splinter (aangegeven met een grote rode pijl met de tekst 'aai Splinter' erin gedrukt) hebben weinig meerwaarde, daarvoor zijn de geuren te zwak. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044818420

Titel Splinter en Zorro : over twee hondjes die hun geur kwijtraken
Auteur Pimm van Hest ; Lonneke Leever
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2012
Overige gegevens [26] p - ill - 27 cm
ISBN 9789044818420
PPN 343720108
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Knuffels ; Baden (werkwoord)
Taal Nederlands