Heartland. Part 10
DVD

Heartland. Part 10 (cop. 2013)/ Lauren Brooke, Op de rand van de dood / [starring] Amber Marshall ... [et al.]

De 16-jarige Amy probeert met haar familie de paardenranch voort te zetten, nadat haar moeder na een tragisch ongeval is overleden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Canadese jeugdserie, vrij naar de boeken van Lauren Brooke over de paardenranch Heartland in Virginia. Hoofdpersoon is de 16-jarige Amy (Amber Marshall), die haar moeder verloor door een auto-ongeluk. Haar moeder was 'paardenfluisteraar' en ving op haar ranch mishandelde en verwaarloosde paarden op. Amy heeft dezelfde gave als haar moeder en wil de ranch redden van de ondergang, maar er is veel concurrentie en de ranch heeft schulden. Samen met haar opa en oudere zus gaat ze de strijd aan. Behalve over paarden gaat de serie ook over verlies, relaties en eenzaamheid. Mede door de prachtige natuur en aantrekkelijke muziek valt er ook voor niet-paardenfans veel te genieten. Elke episode bevat spannende, bijna afgeronde gebeurtenissen met bij elk deel een korte introductie over wat voorafging. In het tiende deel krijgen Ty en Amy onenigheid over de verzorging van een pasgeboren veulen. Lou heeft problemen met een gewetenloze zakenman en een poema die rondloopt in de buurt van de boerderij zorgt voor de nodige onrust. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Heartland. Part 10
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Amber Marshall ; Lauren Brooke
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, cop. 2013
Overige gegevens 1 dvd-video (175 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Part 10. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op de boekenserie van Lauren Brooke - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Rescued Horse [etc.]
PPN 353733121
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden
Taal Engels