De maagdelijke moeder
Boek

De maagdelijke moeder geschiedenis en toekomst van de conceptie (2012)/ Aarathi Prasad, vert. [uit het Engels] door Tracey Drost-Plegt

Bespreking van de biologische processen bij de voortplanting van met name mensen en van de huidige en toekomstige technieken om vruchtbaarheid mogelijk te maken of te vergroten.

Recensie

De auteur, bioloog en wetenschapsjournalist, richt zich in dit boek op bevruchting en zwangerschap. Op een historische inleiding volgt een uitvoerige uitleg van de biologische processen, betrokken bij conceptie en embryo-ontwikkeling. De nadruk ligt op de situatie bij de mens. Behandeld worden ook technieken die vruchtbaarheid bevorderen, zoals ivf. Een belangrijke plaats krijgen ook (mogelijke) toekomstige ontwikkelingen ('De maagdelijke moeder'). Wetenschappelijk verantwoord, interessant en helder geschreven. Voorzien van een lityeratuuropgave en register. Zeer interessant voor onder meer mensen met een kinderwens en voor hen die belang stellen in de biologie van de menselijke voortplanting. De duidelijke tekst vraagt wel enige biologische voorkennis.

Specificaties

Nederlands | 9789400400160

Titel De maagdelijke moeder : geschiedenis en toekomst van de conceptie
Auteur Aarathi Prasad
Secundaire auteur Tracey Drost-Plegt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rap, 2012
Overige gegevens 302 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Like a virgin. - Oxford : Oneworld, cop. 2012
ISBN 9789400400160
PPN 344494586
Rubriekscode 615.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vruchtbaarheid ; Zwangerschap
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vruchtbaarheid