De planeet van Jade
Boek

De planeet van Jade (cop. 2012)/ [scenario: Guillaume Dorison, tek.: Didier Poli, Zedarkcrystal en Isa Python ; kleuren: Karine Lambin ; ed.: Didier Convard ; vert. uit het Frans: Hans E. van Riemsdijk]

Recensie

Vierde stripalbum met nieuwe avonturen van de Kleine Prins, gebaseerd op de klassieke roman van Antoine de Saint Euxupéry. Samen met Vos gaat de Kleine Prins naar de planeet van Jade waar de bewoners, de Lithianen, een steenvolk, zich ernstig zorgen maken omdat woekerende doornenstruiken steeds dichter hun stad naderen en dreigen deze te verwoesten. De zoon van koningin Jade, Mica, is het oerwoud ingetrokken om steenzaad te vinden, maar komt maar niet terug. De situatie wordt steeds nijpender. Kan de Kleine Prins een oplossing vinden? Hij en Vos ontdekken al snel de nare rol die de Slang speelt met zijn helpers: de Donkere Gedachten. Vierde, afzonderlijk leesbare album. De verhaallijn met als motief: het nut van vertrouwen in elkaar en eensgezindheid, is in dit deel niet echt sterk; het blijft een beetje steken in eenvoudige fantasy. Verzorgd tekenwerk en inkleuring. De animatiefilm van deze stripserie wordt/werd uitgezonden op de Vlaamse zender KetNet.

Specificaties

Nederlands | 9789002249174

Titel De planeet van Jade
Auteur Didier Poli ; Isa Python ; Guillaume Dorison
Secundaire auteur Karine Lambin ; Didier Convard ; Hans E. van Riemsdijk ; Antoine de Saint-Exupéry
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - gekleurde ill - 30 cm
Annotatie Naar het gelijknamige meesterwerk van Antoine de Saint-Exupéry - Vert. van: La planète de Jade. - Glénat, 2012. - (Le petit prince)
ISBN 9789002249174
PPN 353498173
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Kleine Prins
Boek

De Kleine Prins (2011-...)

vol. 4
Uitgeleend