Waarom is er donder en bliksem?
Boek

Waarom is er donder en bliksem? (cop. 2012)/ Darice Bailer, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Jannie van der Leer]

Hoe ontwikkelt een onweersbui zich en wat is de rol van donder en bliksem daarbij? Met een proefje en, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is een onweersbui en hoe ontwikkelen deze buien zich? In vijf wat langere hoofdstukken wordt uitgebreid aandacht besteed aan de werking van bliksem en donder, het ontstaan van onweerswolken en hoe onweersbuien beginnen. Ten slotte komt aan de orde wat mogelijke gevolgen zijn van onweer. De vele, ook paginagrote, kleurenfoto's sluiten meestal goed bij de tekst aan. Verder is een duidelijke schematische tekening opgenomen die laat zien hoe bliksem een gebouw treft. Een hoger technisch leesniveau is nodig om de tekst zelf te kunnen lezen. Evengoed is de hulp van een volwassene zinvol/nodig om alle informatie te kunnen bevatten en verwerken. Bij elk hoofdstuk wordt in een gekleurd kader een eenvoudige vraag gesteld waarvan het antwoord aan de orde is geweest. Achterin wordt uitgelegd hoe je zelf donder met behulp van een ballon kunt maken. Afgesloten wordt met een uitgebreide woordenlijst, verwijzing naar enkele boeken van dezelfde uitgeverij, internetlinks en een register. Deze handzame vierkante uitgave maakt deel uit van de serie 'Vertel eens...'*. De uitgave heeft vrij dun papier. Voor jonge onderzoekers een mooie serie waarin meer te ontdekken valt over onbekende, maar boeiende natuurverschijnselen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055667437

Titel Waarom is er donder en bliksem?
Auteur Darice Bailer
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why does it thunder and lighting?. - New York : Marshall Cavendish, cop. 2011. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055667437
PPN 352264934
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onweer
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Onweer

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend