Verstuiking en verrekking
Boek

Verstuiking en verrekking (cop. 2012)/ Elaine Landau, [vert. uit het Engels: Karin Beneken ; eindred.: Jannie van der Leer]

Wat gebeurt er als je je enkel verstuikt of een spier verrekt? Lees hoe deze blessures worden behandeld en hoe je ze kunt voorkomen. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit handzame vierkante deeltje uit de reeks 'Naar de dokter?' gaat over verstuiking van bijvoorbeeld een enkel en verrekking van spieren. Uitgelegd wordt wat deze blessures inhouden, hoe je ze kunt krijgen, de symptomen, de behandeling en hoe je deze blessures kunt voorkomen. De informatie is verdeeld over vijf wat langere hoofdstukken. De niet altijd eenvoudige tekst in vrij grote letters loopt, zonder witregels, achter elkaar door. Wel zijn tussenkopjes in een donkerrode kleur gebruikt. Om de tekst zelf te kunnen lezen is een goed technisch leesniveau nodig. Vetgedrukte woorden zijn in de verklarende woordenlijst achterin opgenomen. In deze van oorsprong Engelstalige uitgave sluiten de grote kleurenfoto's en een schematische kleurentekening goed bij de tekst aan, maar ze komen soms enigszins gedateerd over. Specifieke feiten en weetjes zijn opgenomen in gekleurde kaders. Het boek sluit af met drie Nederlandstalige internetlinks, enige boeken van de uitgever zelf en een register. In de reeks verschenen ook delen over onder meer keelontsteking en wratten*. Eenvoudige uitgave om te gebruiken bij een werkstuk of een spreekbeurt. Voor goede lezers van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055665105

Titel Verstuiking en verrekking
Auteur Elaine Landau
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Sprains and strains. - New York : Marshall Cavendish Corporation, cop. 2011. - (Head-to-toe health)
ISBN 9789055665105
PPN 352594012
Rubriekscode 605.18
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Blessures; Spieren
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Blessures

Relaties/Serie

Naar de dokter?
Boek

Naar de dokter? (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Elaine Landau