Keelontsteking
Boek

Keelontsteking (cop. 2012)/ Elaine Landau, [vert. uit het Engels: Karin Beneken ; eindred.: Jannie van der Leer]

Wat houdt keelontsteking in, hoe krijg je het, hoe voel je je dan en hoe wordt het behandeld? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Recensie

Dit handzame vierkante deeltje uit de reeks 'Naar de dokter?'* gaat over keelontsteking. Uitgelegd wordt wat keelontsteking is, welke symptomen er zijn, hoe je het kunt doorgeven, de behandeling en hoe je keelontsteking kunt voorkomen. De informatie is verdeeld over vijf wat langere hoofdstukken. De niet altijd eenvoudige tekst in vrij grote letters loopt, zonder witregels, achter elkaar door. Wel zijn tussenkopjes in een groene kleur gebruikt. Om de tekst zelf te kunnen lezen is een goed technisch leesniveau nodig. Vetgedrukte woorden zijn in de verklarende woordenlijst achterin opgenomen. In deze van oorsprong Engelstalige uitgave sluiten de grote kleurenfoto's en een schematische kleurentekening goed bij de tekst aan, maar ze komen soms enigszins gedateerd over. Specifieke feiten en weetjes zijn opgenomen in gekleurde kaders. Het boek sluit af met enige Nederlandstalige internetlinks, vier boeken van de uitgever zelf en een register. In de reeks verschenen ook delen over onder meer verstuiking en verrekking en wratten. Eenvoudige uitgave om te gebruiken bij een werkstuk of een spreekbeurt. Voor goede lezers van ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055665112

Titel Keelontsteking
Auteur Elaine Landau
Secundaire auteur Karin Beneken ; Jannie van der Leer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2012
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Strep throat. - New York : Marshall Cavendish Corporation, cop. 2011. - (Head-to-toe health)
ISBN 9789055665112
PPN 352594063
Rubriekscode 605.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Keelontstekingen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord KNO-aandoeningen

Relaties/Serie

Naar de dokter?
Boek

Naar de dokter? (2010-...)

vol.
Uitgeleend
Elaine Landau