Vriendschapsbandjes geweven en geknoopt
Boek

Vriendschapsbandjes geweven en geknoopt (cop. 2012)/ Ingrid Moras, [foto's: Roland Krieg ; vert. uit het Duits: Francis van Dijk ; red.: Vitataal]

Hoe weef en knoop je vriendschapsbandjes? Met stapsgewijze uitleg, informatie over benodigde materialen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Een kleurrijk boekje uit de serie 'Home & hobby'* over het knopen of vlechten van vriendschapsbandjes met verschillende motieven zoals zeepaardjes en schildpadden, maar ook met harten, ruiten en andere vormen. In de inleiding geeft de auteur informatie over het benodigde materiaal. Daarnaast worden de basisknopen puntsgewijs uitgelegd aan de hand van gekleurde tekeningen en korte teksten. Daarna volgen de beschrijvingen van 35 verschillende bandjes met opgave van materiaal, lengte van de draden en fraaie kleurenfoto's van de eindresultaten. Achter in het boekje staan de schematische knooptekeningen in kleur. Door verschillende soorten draad te gebruiken zoals borduurgaren, satijnkoord of leren veters in combinatie met kralen, wordt elk bandje weer anders. Zo kan iedereen een armbandje knopen, eenvoudig of ingewikkeld, maar het wordt altijd iets persoonlijks. Kinderen vanaf ca. 10 jaar kunnen hiermee zelf aan de slag.

Specificaties

Nederlands | 9789461880925

Titel Vriendschapsbandjes geweven en geknoopt
Auteur Ingrid Moras
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Roland Krieg ; Francis van Dijk
Type materiaal Boek
Uitgave Soest : De Lantaarn, cop. 2012
Overige gegevens 32, 32 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Freundschaftsbänder in neuen Mustern. - Freiburg : Christophorus, cop. 2009
ISBN 9789461880925
PPN 343678241
Rubriekscode 626.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlechtwerk
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Vlechtwerk

Relaties/Serie

Home & hobby
Boek

Home & hobby (2012-...)

vol.
Uitgeleend