Dodelijk web
Grote Letter Boek

Dodelijk web (cop. 2013)/ Dick Francis, vert. [uit het Engels] door Auke Leistra

Een ex-jockey, nu privédetective, krijgt op een dag drie opdrachten: dezelfde dag dat bij de belangrijkste paardenrace van het jaar enkele doden vallen.

Recensie

Ex-jockey Sid Halley, de hoofdpersoon uit twee eerdere romans van Francis, krijgt te maken met de moord op een jockey en op een paardentrainer, en met het beïnvloeden van de resultaten van paardenraces. Halley, nu privédetective met een kunstarm, gelooft niet dat trainer William Burton zelfmoord heeft gepleegd, maar kan de politie niet overtuigen. Dus gaat hij zelf op onderzoek uit, waarbij zijn kennis van het paardenwereldje hem goed van pas komt. Aanvankelijk denkt hij dat de moorden iets met illegale gokpraktijken te maken hebben, maar hij ontdekt dat er een veel persoonlijker kwestie speelt. Halleys vriendin wordt bedreigd en raakt levensgevaarlijk gewond. De dader moet ontmaskerd worden voordat de zaak verder escaleert. Dick Francis (1920-2010) heeft meer dan veertig thrillers geschreven die zich in de wereld van de paardenrennen afspelen. Ze onderscheiden zich door constante kwaliteit. Ook nu is het een verrassend knap geconstrueerd en spannend verhaal met veel gedetailleerde informatie, overtuigende personages en een vleugje romantiek.

Specificaties

Nederlands | 9789029580045

Titel Dodelijk web
Auteur Dick Francis
Secundaire auteur Auke Leistra
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Deventer : Oorsprong, cop. 2013
Overige gegevens 410 p - 24 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Archipel, 2006 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Under orders. - London : Joseph, 2006
ISBN 9789029580045
PPN 338464980
Genre detectiveroman
Taal Nederlands