Tijd voor het potje!
Boek

Tijd voor het potje! een aaibaar boek (cop. 2011)/ Tracey Corderoy [tekst], Caroline Pedler [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Kleine Beer moet leren op het potje te gaan. Daarom krijgt hij een mooie onderbroek. Het gaat een stuk beter als mama Beer voor knuffel Kobus ook een verrassing heeft. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en voelelement. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een belangrijke fase in de ontwikkeling van peuters, de zindelijkheidstraining, wordt in dit fraaie prentenboek op beeldende en speelse wijze belicht. Kleine Beer moet eraan geloven: zijn moeder vindt het tijd voor het potje. Daar dienen grote beren hun plasje in te doen. Om aan de pot te wennen, gaat Kleine Beer er samen met zijn knuffel Kobus eerst wat mee spelen, zoals verstoppertje doen en treintje spelen. De volgende verrassing is een fleurige onderbroek. Na een eerste ongelukje gaat het al gauw beter, vooral als mama Beer voor Kobus ook een verrassing heeft. Prentenboek in royaal vierkant formaat. De grote, wollige tekeningen in heldere, zachte kleuren (soms over dubbele pagina's) van de aandoenlijke beren, het mooie potje en de (letterlijk) aaibare, vilten onderbroekjes geven het boek een warme, huiselijke uitstraling. Het biedt mogelijkheden om, naast de tekst, veel te vertellen. Een aardige kennismaking met het onderwerp. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048303458

Titel Tijd voor het potje! : een aaibaar boek
Auteur Tracey Corderoy ; Caroline Pedler
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [20] p - ill - 27×27 cm
Annotatie Op omslag: Een aaibaar boek - Vert. van: It's potty time! - London : Little Tiger Press, 2011
ISBN 9789048303458
PPN 32972455X
Thematrefwoord Zindelijkheid ; Voelboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zindelijkheid ; Voelboeken