Floris en Fleur [Makkelijk lezen]
Boek

Floris en Fleur [Makkelijk lezen] (cop. 2012)/ een verhaal van Diederik van Assenende, naverteld door Marian Hoefnagel ; [red.: Eenvoudig Communiceren]

Floris en Fleur groeien op aan het Spaanse hof in de middeleeuwen. Floris is moslim en mag van zijn vader, de koning, niet trouwen met de katholieke Fleur. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De donkere prins Floris en het blanke meisje Fleur groeien op aan het hof van de Spaanse koning en koningin. Ze zijn enorm verliefd op elkaar maar de koning, die moslim is, wil niet dat zijn zoon trouwt met de katholieke Fleur. Het koningspaar bedenkt een list en doet alsof Fleur dood is. Floris is verdrietig en wil zelfmoord plegen. Zijn ouders vertellen dan de waarheid en Floris gaat zijn geliefde zoeken. Derde deel van de reeks 'Beroemde Liefdesverhalen'*. Het is een hervertelling van de 13e-eeuwse hoofse roman 'Floris en Blancefloer' van Diederik van Assenede. De auteur volgt niet precies het originele verhaal en zij verantwoordt zich hiervoor in het boek. Door toevoegingen is zij erin geslaagd het klassieke liefdesverhaal een actueel thema te geven en wel de geloofsstrijd tussen moslims en christenen. Het oriëntaalse gebouw op de voorkant van het omslag versterkt dit en zal allochtone jongeren aanspreken. De auteur heeft veel boeken geschreven voor jongeren en volwassenen met weinig leeservaring. Deze verhalen hebben enkelvoudige zinnen, een heldere bladspiegel en weinig moeilijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086961566

Titel Floris en Fleur [Makkelijk lezen]
Auteur Diederic van Assenede
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Marian Hoefnagel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, cop. 2012
Overige gegevens 88 p - ill - 20 cm
ISBN 9789086961566
PPN 353443808
Genre historische roman
Thematrefwoord Verliefdheid ; Spanje ; Middeleeuwen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Beroemde liefdesverhalen
Boek

Beroemde liefdesverhalen (2008-...)

vol.
Uitgeleend