Op zoek naar het monster
Boek

Op zoek naar het monster (cop. 2011)/ Norbert Landa [tekst], Tim Warnes [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Als Eend wakker wordt, hoort ze een eng geluid onder haar bed. Ze is bang en roept de hulp van Varken in. Varken haalt op zijn beurt Beer erbij. Prentenboek met paginagrote illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als Eend op een morgen wakker wordt, hoort ze enge geluiden onder het bed. Ze durft niet te kijken en haalt Varken erbij. Maar hij is ook niet zo'n held en gaat daarom naar de sterke Beer, die op zijn beurt liever Wolf benadert omdat die lekker veel lawaai kan maken. Wolf gaat het liefst naar de slimme Uil, die meteen in de gaten heeft wat er speelt: Eend is in groot gevaar. Met z'n allen gaan ze naar het huis van Eend om het monster onder het bed te verjagen. Als ze uiteindelijk onder het bed kijken, vinden ze iets totaal onverwachts. Dit prachtige prentenboek bevat niet alleen een grappig en tegelijkertijd spannend verhaal, maar heeft ook geweldige illustraties. De vele geluiden die in het verhaal gemaakt worden, zijn in afwijkende lettertypes weergegeven. De meestal paginagrote afbeeldingen hebben bij elkaar passende kleuren en zijn fantastisch om naar te kijken. Het verhaal gaat niet alleen over vriendschap, maar ook over angst voor het onbekende. Heerlijk om voor te lezen. Aanbevolen voor kleuters en voor alle volwassenen die van voorlezen houden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302048

Titel Op zoek naar het monster
Auteur Norbert Landa ; Tim Warnes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Tim Warnes
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: The great monster hunt. - Cop. 2010 - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2010
ISBN 9789048302048
PPN 324433719
Thematrefwoord Angsten ; Stapelverhalen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angsten ; Stapelverhalen