Mijn eerste buitenboek
Boek

Mijn eerste buitenboek (cop. 2012)/ Nicola Davies, met ill. van Mark Hearld ; [vert. uit het Engels: Maeike de Wolff-Russchen ; red.: Jaap Verheij]

In het voorjaar trekken de vogels weg, in de zomer maken de bijen honing en in de herfst vallen de blaadjes. Ruim 55 korte teksten, soms op rijm, over de natuur in de jaargetijden. Met weetjes, recepten en collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Lente, zomer, herfst en winter: alle seizoenen komen aan bod in dit grote en stevige natuurboek. De korte poëtische teksten over uiteenlopende onderwerpen als kersenbloesem, schepnetjes, ganzen en het paard worden afgewisseld met wat feitelijker informatie of een recept. In totaal bevat het boek 58 natuuronderwerpen, die elk een dubbele pagina beslaan. De illustraties in overwegend wintertinten van de Britse kunstenaar Mark Hearld vullen het gehele beeld. 'Overal waar je kijkt, gebeurt er wel iets', staat in het eerste tekstje, en dat geldt niet alleen voor de natuur maar ook voor de gelaagde, collageachtige illustraties waarin de kunstenaar verschillende technieken heeft gebruikt. Het zijn kleine kunstwerken die stuk voor stuk een bijzondere sfeer uitstralen. Dit is een boek om voor te lezen, maar vooral een kijkboek dat niet alleen voor kinderen mooi is, maar waar volwassenen ook van zullen genieten. Wie van de kunst van Mark Hearld houdt (op Google is veel over hem te vinden), kan z'n hart ophalen. Dit boek hoort niet in de boekenkast te staan, maar opengeslagen op tafel te liggen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060385715

Titel Mijn eerste buitenboek
Auteur Nicola Davies
Secundaire auteur Mark Hearld ; Jaap Verheij ; Maeike de Wolff-Russchen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor, cop. 2012
Overige gegevens 105 p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: A first book of nature. - London : Walker Books, cop. 2012
ISBN 9789060385715
PPN 352840374
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven