Het wijze konijn
Boek

Het wijze konijn (2012)/ met tek. van Louise Schoon, [red.: Nicolette Vosmeer]

Veertien sprookjes uit landen als Polen, Peru, Armenië en Irak. Met vijf sprookjes op cd. Oblong uitgave met eenvoudige paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Veertien sprookjes uit landen als Polen, Peru en Irak. Ze zijn meegebracht door elf vrouwen uit de landen van hun jeugd. Het boek bevat sprookjes waarvan enkele lijken op vertellingen als Roodkapje. Andere hebben bekende thema's zoals een arm echtpaar met kinderwens. De verhalen wisselen qua moeilijkheidsgraad. Ze eindigen soms vrij abrupt en verlopen niet altijd volgens het traditionele 'en ze leefde(n) nog lang en gelukkig'. Zo gaat een Roemeens sprookje over de prins die een jeugd zonder ouderdom wil en een leven zonder dood. Hij vindt dit gerealiseerd in het land van zijn geliefde. Maar het noodlot accepteert het niet: 'De Dood gaf de prins een klap en deze viel ter plekke dood neer' (einde verhaal). Op de bijgevoegde cd zijn vijf van de sprookjes ingesproken. Het oblong boek bevat eenvoudige waterverfillustraties in felle tinten, waarin gewerkt is met versierende elementen en zwarte contourlijnen. Rondom de tekst en illustraties staan fraaie kaders met kleine (bloem)motieven. Achterin staan korte portretten van de vrouwen die de sprookjes hebben aangedragen. Deze uitgave van de Stichting Nieuwnederlandse sprookjes is ontstaan in samenwerking met onder meer Vluchtelingenwerk Midden-Nederland. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789090271415

Titel Het wijze konijn
Secundaire auteur Louise Schoon ; Nicolette Vosmeer
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Hilversum] : Stichting NieuwNederlandse Sprookjes, 2012
Overige gegevens 82, [14] p - ill - 18×25 cm - cd
Annotatie Uitg. is ontstaan uit een samenw. tussen Vluchtelingenwerk Midden-Nederland, Versa Welzijn Bussum en Zaineb Toama
ISBN 9789090271415
PPN 352105429
Rubriekscode 861
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes