Oerwoud serie
Boek

Oerwoud serie ([1957]-...)/ C. Butner, met illustraties van Tilly Dalton

Relaties/Serie

Sporen door 't moeras
Boek

Sporen door 't moeras ([1961])

Meneer Bos, leider van een houtexploitatie, wordt naar een afgelegen moerasrijke streek uitgezonden om daar in de bossen een nieuwe exploitatie op te zetten. Hij wordt vergezeld door Kodjo, de jongen die bij hem in dienst is en nog een aantal andere medewerkers. De mannen worden tijdens hun werk voortdurend lastig gevallen door een aantal onbetrouwbare mannen, die op enkele uren varen van hun kamp wonen. Ook proberen de mannen Kodjo met opruiende verhalen, op te zetten tegen de blanken. De ontmoeting met een vliegenier en veel andere geheimzinnige gebeurtenissen in het oerwoud leiden tenslotte tot de ontdekking van een smokkelaffaire. Daarbij werden wapens uit Cuba naar Suriname gesmokkeld voor rebellen in de nabijgelegen stad Demerara.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Butner
Passagiers voor het oerwoud
Boek

Passagiers voor het oerwoud ([1960])

Kodjo, de bosnegerjongen in dienst van de leider van een houtexploitatie meneer Bos, moet een groot bedrag aan kasgeld halen in de stad. Het geld bestemd voor de arbeiders, wordt hem echter ontstolen. In plaats met het geld, komt Kodjo terug met een aantal proppen papier. Lange tijd zijn er verschillende verdachten, maar uiteindelijk weet meneer Bos, door een vergissing van de dader, de zaak op te lossen.

vol. [2]
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Butner
Noodlanding in de groene hel
Boek

Noodlanding in de groene hel ([1962])

Meneer Bos, leider van een houtexploitatie in Suriname, moet van de regering een vliegveld aanleggen dichtbij de Braziliaanse grens in de rimboe van Suriname. Meneer Bos die in gezelschap is van de bosnegerjongen Kodjo, wordt gesaboteerd door een Braziliaanse oplichter, die onder het mom van geleerde als gast weet door te dringen tot de onderneming. Ook probeert hij de Indianen tegen de Hollanders op te zetten. Bos, die een vliegtuigongeluk ternauwernood overleeft, weet de misdadigers, die zonder vergunning op zoek bleken te zijn naar diamanten, te ontmaskeren.

vol. [6]
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Butner
Goud in het slangenbos
Boek

Goud in het slangenbos (1960)

Uit de brandkast van een houtexploitatie wordt een goudklompje gestolen. Onder leiding van de chef de heer Bos en Kodjo een bosnegerjongen die bij hem in dienst is, wordt de goudklomp met veel moeite weer opgespoord.

vol. no. 3
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Butner

Specificaties

Nederlands

Titel Oerwoud serie
Auteur C. Butner
Secundaire auteur Tilly Dalton
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Van Goor, [1957]-..Antwerpen : De Nederlandsche Boekhandel
Overige gegevens .. dl - zw. tek - 22 cm
PPN 863122027
Taal Nederlands