Wie krijgt de gouden armband van moeder?
Boek

Wie krijgt de gouden armband van moeder? iedere familie heeft een erfenisverhaal (2012)/ Else-Marie van den Eerenbeemt, [samenst. Nelly Bakhuizen]

Populairwetenschappelijke uitleg van het Nederlandse erfrecht, afgewisseld met persoonlijke verhalen over wat er in familieverband zoal kan en moet gebeuren bij de afwikkeling van een nalatenschap.

Aanwezigheid

Recensie

Een populair boek over wat er in familieverband zoal moet en kan gebeuren voor, tijdens en na het afwikkelen van een nalatenschap. Het boek is onder meer gebaseerd op een onderzoek onder lezeressen van het weekblad Libelle uit 2007; daaraan zijn veel voorbeelden ontleend en achterin is daarvan de uitslag opgenomen. Tevens zijn er adviezen aan zowel ouders als kinderen betreffende de erfenis. De tekst bevat weinig interne structuur. Er is geen onderwerpsregister en de inhoudsopgave biedt te weinig houvast bij gericht zoeken. Zakelijke en emotionele aspecten worden door elkaar behandeld zodat het hele boek moet worden doorgenomen op zoek naar relevante informatie, indien al aanwezig. Met literatuuropgave. De auteur is familietherapeute.

Specificaties

Nederlands | 9789035134997

Titel Wie krijgt de gouden armband van moeder? : iedere familie heeft een erfenisverhaal
Auteur Else-Marie van den Eerenbeemt
Secundaire auteur Nelly Bakhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Bakker, 2012
Overige gegevens 155 p - 20 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789035134997
PPN 320755231
Rubriekscode 397.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Familierelaties ; Erfrecht; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Erfrecht