Wat jij ziet en wat ik voel
Boek

Wat jij ziet en wat ik voel de binnenkant van autisme (cop. 2012)/ Kathy Hoopmann, [vert. uit het Engels: Uitgeverij Pica]

Fotoboek met korte toelichting waarin, aan de hand van kleurenfoto's van dieren, het gedrag van kinderen met autisme wordt uitgelegd.Hoe voelt en denkt iemand die autistisch is? Welke speciale talenten kan een autist hebben? Uitleg met grote, soms grappige, kleurenfoto's van dieren. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Gedragingen en reacties van mensen met autisme kunnen verwarrend en confronterend zijn voor mensen uit hun omgeving, worden vaak niet begrepen en kunnen leiden tot afwijzing en wederzijdse frustratie. Met dit fraai ogende boek brengt de auteur daar in positieve zin verandering in. Op unieke wijze maakt zij een aantal gemeenschappelijke eigenschappen aanschouwelijk. Dit varieert van overgevoelige zintuigen tot moeite hebben met sociale regels, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Ook drukte en het ontbreken van een vaste structuur kan onbegrepen gedrag veroorzaken. De tekst in een grote blauwe letter is bondig en krachtig, geschreven in een directe stijl, waarbij de lezer rechtstreeks (met 'we') wordt aangesproken. Soms is de tekst niet gemakkelijk. Gecombineerd met de rake kleurenfoto's van verschillende dieren in diverse houdingen en situaties slaagt de auteur er uitstekend in om op speelse wijze inzicht te geven in het 'anders zijn' van mensen met autisme. Bovendien onderstreept zij sterke kanten en talenten die hen speciaal maken. In dezelfde opzet verschenen 'Alle honden hebben ADHD' (2009) en 'Alle katten hebben Asperger' (2009)*. Buitengewoon geschikt als basis voor gesprekken op school en thuis. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077671849

Titel Wat jij ziet en wat ik voel : de binnenkant van autisme
Auteur Kathy Hoopmann
Instelling /Uitgeverij Pica, Huizen
Type materiaal Boek
Uitgave Huizen : Pica, cop. 2012
Overige gegevens 72 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Vert. van: Inside Asperger's : looking out. - London : Jessica Kingsley Publishers, cop. 2012
ISBN 9789077671849
PPN 352699140
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autisme
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme