Help schoolkinderen hun boosheid te hanteren
Boek

Help schoolkinderen hun boosheid te hanteren training voor reactief agressieve kinderen (cop. 2012)/ Jim Larson & John E. Lochman, vert. [uit het Engels] door Eef Baakman

Praktische gids voor de aanpak van agressie bij scholieren in het primair en voortgezet onderwijs.

Aanwezigheid

Recensie

Een Amerikaanse, evidence-based studie over gedragsgestoorde kinderen en hun behandeling. De culturele verschillen worden niet aan de orde gesteld. De auteurs gaan ervan uit dat hun succesformule met dit trainingsprogramma ook voor de Nederlandse situatie zal gelden. De bedoeling: hoe kunnen we ervoor zorgen dat er voor iedereen in school een veilig en positief klimaat ontstaat? Hoe kunnen we tot een andere omgangswijze komen voor leerlingen bij wie emoties als boosheid overheersen? Leerkrachten merken op dat er een gestage toename van geweld en agressie op scholen is en dit feit maakt dat de behoefte aan systematische interventies groot is in het onderwijs. Vanuit een ontwikkelingsmodel wordt in dit trainingsprogramma gekeken naar het ontstaan van agressieve gedragswijzen van kinderen. Dit programma richt zich op basale problemen en tekortkomingen die leerlingen hebben bij zelfsturing, cognitieve tekortkomingen en het oplossen van sociale problemen. Het voorziet in een schoolbrede aanpak met medewerking van alle leerkrachten en andere betrokkenen. Naast theorie biedt dit boek een praktische handleiding. Beknopt en helder ingedeeld; met talrijke bijlagen. Voor orthopedagogen, remedial teachers en coaches die zich bezighouden met leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Specificaties

Nederlands | 9789088502958

Titel Help schoolkinderen hun boosheid te hanteren : training voor reactief agressieve kinderen
Auteur Jim Larson ; John E. Lochman
Secundaire auteur Eef Baakman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : SWP, cop. 2012
Overige gegevens 223 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Helping schoolchildren cope with anger : a cognitive-behavioral intervention. - New York [etc.] : The Guilford Press, 2011. - (The Guilford school practitioner series)
ISBN 9789088502958
PPN 338304924
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Agressie; Kinderen; Basisonderwijs; Methodiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Agressie

Relaties/Serie

Zorg & onderwijs

Zorg & onderwijs (2012-...)

vol.
Uitgeleend