Toets gesproken Nederlands
Boek

Toets gesproken Nederlands studieboek : voorbereiding op de taaltoets van het inburgeringsexamen (cop. 2010)/ Ad Appel, Sander Bons

Studieboek dat opleidt tot niveau A2. Met een cd en een toegangscode voor een website met geluidsbestanden, extra oefeningen en vertalingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitgebreid studieboek met oefeningen ter voorbereiding op de taaltoets van het inburgeringsexamen. Het doelniveau is A2 en men leert de duizend meest frequente woorden. Ieder hoofdstuk begint met een aantal nieuwe woorden, daarna volgen naspreekoefeningen, een aantal vragen om de geleerde woorden actief te leren gebruiken en ten slotte enkele tegenstellingen. Bij alle woorden, vragen, zinnen en tegenstellingen staan kleurenfoto's (soms een tekening) waarop de betekenis wordt uitgebeeld. De thema's van de 29 hoofdstukken zijn bijvoorbeeld: het alfabet, het huis, de school, de tijd, de vakantie. Bij het boek horen een cd met oefeningen en een website met extra oefeningen, vertalingen en geluidsbestanden, waarop de cursist gratis kan inloggen. Helaas zijn niet alle foto's duidelijk genoeg: bijvoorbeeld zowel bij 'tram' als 'tramhalte' staat een tram afgebeeld, de halte is niet duidelijk te zien. Het is dus aan te raden het boek niet louter als zelfstudiemateriaal te gebruiken. Wel is het goed dat de opbouw overeenkomt met die van de uiteindelijke toets, zodat de cursist weet wat hem/haar te wachten staat.

Specificaties

Nederlands | 9789081548816

Titel Toets gesproken Nederlands : studieboek : voorbereiding op de taaltoets van het inburgeringsexamen
Auteur Ad Appel ; Sander Bons
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Utrecht [etc.] : Appel, cop. 2010
Overige gegevens Met gratis audio-cd - ill - 24 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789081548816
PPN 327721472
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Inburgeringscursussen ; Nederlandse taal; Anderstaligen
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Inburgering