Van Sint Margriet tot Sint Katrien
Boek

Van Sint Margriet tot Sint Katrien oogst en herfst in ons volksleven van 20 juli tot 25 november (cop. 2012)/ Aat van Gilst

Herkomst en ontwikkeling van traditionele gewoontes en gebruiken gedurende de oogst- en herfsttijd in met name Nederland en Duitsland.

Aanwezigheid

Recensie

In een 24-tal hoofdstukken verhaalt de auteur over de herkomst en ontwikkeling van tradities en gewoonten die nauw verbonden zijn met de de oogst- en herfsttijd. De nadruk ligt op de landbouwgebieden in Nederland en Duitsland. Het boekwerk bevat een schat aan informatie die de lezer openbaart dat de ingeslopen gewoontes die wij kennen van een heel andere orde zijn dan we vaak vermoeden. Ook verloren gegane tradities worden betrokken bij de uitleg over deze volkskundig interessante periode. De op dit gebied zeer bekende auteur staat borg voor een vakkundige benadering. De illustraties in zwart-wit, het literatuuroverzicht en het uitgebreide register maken het boek tot een compleet naslagwerk voor elke volkskundig geïnteresseerde. Het kan zeker ook gebruikt worden ten behoeve van voordrachten.

Specificaties

Nederlands | 9789461532169

Titel Van Sint Margriet tot Sint Katrien : oogst en herfst in ons volksleven van 20 juli tot 25 november
Auteur A.P. van Gilst
Type materiaal Boek
Uitgave Soesterberg : Aspekt, cop. 2012
Overige gegevens 216 p - ill - 22 cm
Annotatie Met lit. opg., reg
ISBN 9789461532169
PPN 343719029
Rubriekscode Europa 908.12
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oogst; Folklore; Europa; Cultuurgeschiedenis
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Landbouw