Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Franse Alpen
Boek

De Franse Alpen (cop. 2013)/ [vert. uit het Frans Ilse van Huis ... et al., hoofdred. Pierre Josse ; red. Olivier Page ... et all. ; cartogr. Hachette Tourisme]

Recensie

Deze Trotter-reisgids geeft de nodige basisinformatie voor een reis naar de Franse Alpen. De gids heeft een sobere vormgeving zonder foto's, maar is wel vormgegeven in de nieuwe stijl van Trotter, met een overzichtelijke tweekleurendruk en een rustige bladspiegel. Na een overzichtskaart en een kort praktisch stukje (klimaat, nuttige adressen), volgt algemene informatie over mens, maatschappij, natuur en cultuur etc. Daarna krijgt de lezer gedetailleerde besprekingen aangeboden van de verschillende streken, met ruime aandacht voor het culturele erfgoed, en uiteraard de natuur. Bij elke reisbestemming krijg je eerst een algemene inleiding en een praktisch deeltje met vooral nuttige adressen. Daarna volgt een kader met informatie over slapen, eten en drinken, en een overzicht van de bezienswaardigheden. Hier en daar werd ook een plattegrond opgenomen. Een kritische reisgids voor backpackers en andere reizigers. Kleine druk, met register.

Specificaties

Nederlands | 9789020965346

Titel De Franse Alpen
Secundaire auteur Ilse van Huis ; Pierre Josse
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2013 - Houten : Lannoo Nederland
Overige gegevens 696 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Isère, Hautes-Alpes - Savoie Mont Blanc. - Paris : Hachette, cop. 2012. - (Le guide du routard)
ISBN 9789020965346
PPN 354016962
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Franse Alpen; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk (Franse Alpen)

Relaties/Serie

Trotter
Boek

Trotter gidsen voor de wereldreiziger (1992-...)

vol. Franse Alpen
Uitgeleend