Spa-Francorchamps
Boek

Spa-Francorchamps (cop. 2012)/ Alain van den Abeele, Jean Graton, [stripfragmenten Jean Graton ; galerie Nedzad Kamenica ... et al. ; inkleuring door Tanja Cinna ; vert. uit het Frans Paul de Groeve]

Geschiedenis van het Belgische autocircuit Spa-Francorchamps en enkele bijzondere races die daar plaatsvonden; afgewisseld met enkele ballonstrips.Geschiedenis van het Belgische autocircuit Spa-Francorchamps en enkele bijzondere races die daar plaatsvonden. Afgewisseld met enkele ballonstrips en zwart-witfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Sinds 1995 zijn er al dertien delen in de stripreeks 'Dossier Michel Vaillant' verschenen, telkens over een bekende racer (Ickx, Senna, Schuhmacher etc.) die ooit figureerde in een van de circa negentig oorspronkelijke stripverhalen over de autoracerij. Dit veertiende exemplaar is een soort naslagwerkje over de historie van het wegcircuit in Spa/Francorchamps en de er verreden races. Ook nu weer een combinatie van foto-documentatie en teksten, ditmaal verluchtigd met enkele korte stripverhalen over Michel, racend in uiteraard een Vaillante. De fragmenten zijn overgenomen uit een zestal albums uit de periode 1958-'88 en laten de enorme veranderingen zien in raceauto's (en kleding), maar niet of nauwelijks in Michel en Steve Warson. Middenin staan een tot vier pagina's uitvouwbare foto's van de start in 1955, aardig verpakt in een twee pagina's grote tekening van dezelfde bocht. Uiteraard fraaie en natuurgetrouwe tekeningen van diverse sport en raceauto's. Toch zal de liefhebber van stripverhalen denkelijk minder met deze uitgave hebben dan die van autosport in het algemeen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031432257

Titel Spa-Francorchamps
Auteur Alain Van den Abeele ; Jean Graton
Secundaire auteur Nedzad Kamenica ; Tanja Cinna ; Paul De Groeve
Type materiaal Boek
Uitgave Brussel : Graton, cop. 2012 - [Brussel] : Dupuis
Overige gegevens 123 p - gekleurde ill - 29 cm
ISBN 9789031432257
PPN 353812595
Rubriekscode 618.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Circuit van Spa Francorchamps; Stripverhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Autosport