Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen
Boek

Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen (cop. 2011)/ Arjan Ederveen [tekst], & Piet Paris [tek. ; concept Blue in Green, Eric Holman]

Pietje heeft een lange verlanglijst voor Sinterklaas. Nadat hij 's avonds zijn schoen heeft gezet, droomt hij over de Sint en zijn geldproblemen. Zal Sinterklaas nog wel langs kunnen komen? Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Pietje heeft een erg lange verlanglijst in zijn schoen gedaan. Die nacht is het weer zo slecht dat Pietjes vader, die politieagent is en alles weet, twijfelt of Sint wel zal komen. Daarom wil Pietje zijn lijstje zelf gaan brengen, en ontdekt hij dat Sint grote zorgen heeft. De auteur is bekend van televisie en de illustrator heeft zijn sporen verdiend in de mode; dit is hun eerste kinderboek. Soms is sprake van enigszins gekunsteld taalgebruik, bv. 'De wind waaide woest om zich heen', maar er zijn ook grappige vondsten, waarbij vrolijk wordt gespeeld met alliteratie, zoals in '... het gepiep van het gepoets van de Poets-Piet.' De illustraties zijn strak, uiterst gestileerd en met minimale, hoekige lijnen tot stand gebracht. In de gezichten van vader en zoon, waarin ogen als puntjes of cirkels worden weergegeven, is vrijwel geen uitdrukking of emotie te bespeuren. Ook door het gebruik van felgekleurde, geometrische vlakken en kaders doen de illustraties wat koel en afstandelijk aan, in tegenstelling tot het heel aardig vertelde verhaal. Achterin staat een pleidooi voor (voor)lezen, ondersteund door Prinses Laurentien. Deel uit de jaarlijkse driedelige serie Sinterklaasboeken die i.s.m. met Douwe Egberts wordt uitgegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491037061

Titel Sinterklaasje bonne-bonne-bonnen
Auteur Arjan Ederveen
Secundaire auteur Eric Holman ; Piet Paris
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Blue in Green, cop. 2011
Overige gegevens [32] p - tek - 22×27 cm
Annotatie Uitg. van Douwe Egberts
ISBN 9789491037061
PPN 339141204
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Dromen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasboeken
Boek

Sinterklaasboeken (2004-...)

vol. [dl. 3]
Uitgeleend