Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Amerikaanse zeearenden
Boek

Amerikaanse zeearenden (cop. 2013)/ Arlene Worsley, [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Amerikaanse zeearenden zijn roofvogels met vlijmscherpe klauwen. Waar leven ze, wat eten ze en worden ze bedreigd? Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar; ook voor moeizame lezers.

Recensie

Dit deel uit de serie 'Verbazingwekkende dieren'* neemt een kijkje in de wereld van de Amerikaanse zeearend, roofvogels met vlijmscherpe klauwen. Door hun lange sterke vleugels kunnen ze lang zweven door gebruik te maken van opstijgende luchtstromen. In hoofdstukken van een dubbele pagina wordt een beeld geschetst van hun uiterlijke kenmerken, jaagtechniek, leef- en verspreidingsgebied, eet-, leef- en paargedrag en het opgroeien van de jongen. Mensen vormen de grootste bedreiging voor de zeearend. Ook is er kort aandacht voor de volksverhalen waarin deze dieren een rol spelen. De korte basisteksten (ca. tien regels) zijn verdeeld in overzichtelijke tekstblokken met duidelijke en zakelijke informatie, geschreven in een groot lettertype. Kleurrijke foto's, een tekening van de zeearend en een kaart van het verspreidingsgebied verduidelijken de teksten en maken het geheel aantrekkelijk. Gekleurde kaders geven feiten en details. De in de tekst vetgedrukte woorden zijn opgenomen in de verklarende woordenlijst achterin. Het vierkante boekje met vrij dun papier sluit af met een korte quiz, verwijzingen naar boeken en internetsites en een register. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar; ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789055669622

Titel Amerikaanse zeearenden
Auteur Arlene Worsley
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi, cop. 2013
Overige gegevens 24 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Bald eagles. - Weigl, cop. 2007
ISBN 9789055669622
PPN 353802972
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arenden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Arenden

Relaties/Serie

Verbazingwekkende dieren
Boek

Verbazingwekkende dieren (2012-...)

vol.
Uitgeleend