Wat de zomer niet overleeft
Grote Letter Boek

Wat de zomer niet overleeft (cop. 2013)/ Tom Wright, [vert. uit het Engels door Barbara de Lange]

Nadat twee tieners in het Texas van de jaren zeventig van de 20e eeuw het lijk van een verminkt meisje hebben gevonden, komt hun leven in gevaar.

Recensie

De jonge Jim groeit in de jaren zeventig van de 20e eeuw op bij zijn grootmoeder. Op een dag vindt hij zijn nichtje L.A. (Lee Ann) ernstig toegetakeld op de veranda. Ze wil niets zeggen, maar knapt gaandeweg op. Als zij samen een vermoord meisje vinden, komt alles bij L.A. weer boven. Samen met een bevriende politieman gaat Jim op zoek naar de moordenaar. Vele thema's zoals kindermishandeling, euthanasie, incest en de lustmoord (met daar tussendoor de christelijke boodschap van naastenliefde) komen aan bod. De auteur combineert het volwassen worden van de ik-figuur (verliefd, voor het eerst seks) en zijn beschermende houding tegenover L.A. en Gram met een moordmysterie met een zwaar gestoorde dader. Knap getekend zijn de kleurrijke figuren: een zingende zwerver, het vriendje dat verguisd wordt door zijn vader, de helderziende oude vrouw. De sfeer is broeierig en duister, evenals de geheimen die Gram niet langer wil verbergen. Een spannende en prachtig geschreven thriller! De auteur is psychotherapeut.

Specificaties

Nederlands | 9789046309490

Titel Wat de zomer niet overleeft
Auteur Tom Wright
Secundaire auteur Barbara de Lange
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Leidschendam : Uitgeverij XL, cop. 2013
Overige gegevens 376 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, cop. 2012 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: What dies in summer. - Edinburgh [etc.] : Canongate, 2012
ISBN 9789046309490
PPN 354883801
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands