Bloed op het altaar
Boek

Bloed op het altaar op zoek naar een seriemoordenaar (cop. 2012)/ Tobias Jones, [vert. uit het Engels Leen van den Broucke en Huub Stegeman ; krt. William Donohoe]

Waargebeurde geschiedenis over een Italiaanse seriemoordenaar met maniakale trekjes, die al in 1993 werd verdacht van een moord, maar pas in 2010 werd opgepakt nadat een nieuw slachtoffer was gevallen.

Recensie

In 1993 verdwijnt in het Zuid-Italiaanse stadje Potenza de zestienjarige Elisa Claps op klaarlichte dag. Meteen gaat de verdenking uit naar de excentrieke Danilo Restivo, maar door een falende justitie gaat hij vrijuit. De Britse auteur van deze true-crimestory had jarenlang contact met de familie Claps in hun zoektocht naar de waarheid. Bizar wordt het verhaal als in 2002 in het Engelse Bournemouth een vrouw wordt vermoord en Restivo in haar straat blijkt te wonen. Toch duurt het nog jaren voor de Engelse rechercheurs de zaak tegen hem rond krijgen en hij levenslang achter de tralies verdwijnt. Inmiddels is dan ook het stoffelijk overschot van Elisa gevonden op de zolder van een kerkgebouw. Deze macabere ontknoping vertoont een verrassende overeenkomst met de geruchtmakende moord in 1900 op de Tilburgse Marietje Kessels. Echter, de hele case doet natuurlijk vooral denken aan Joran van der Sloot, die direct in verband werd gebracht met de vermissing van Natalie Holloway, maar pas jaren later voor een moord in een ander land een gevangenisstraf kreeg. Spannend geschreven misdaadverhaal dat ook een licht werpt op de corruptie en doofpotcultuur in de Italiaanse samenleving.

Specificaties

Nederlands | 9789046813867

Titel Bloed op het altaar : op zoek naar een seriemoordenaar
Auteur Tobias Jones
Secundaire auteur Leen Van den Broucke ; Huub Stegeman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, cop. 2012
Overige gegevens 352 p - krt - 21 cm
Annotatie Vert. van: Blood on the altar : in search of a serial killer. - London : Faber and Faber, cop. 2012
ISBN 9789046813867
PPN 343720302
Rubriekscode 396.63
Genre thriller
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seriemoordenaars; Italië; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Seriemoordenaars