Het kerstfeest der dieren
Boek

Het kerstfeest der dieren (2011)/ tekst Nienke Denekamp, tek. Raoul Deleo

De bosdieren hebben het druk met de voorbereidingen voor het kerstfeest. Ze zoeken alleen nog een kerstboom. In het bos vinden ze een mooie, maar die wordt door vogels bewoond. Prentenboek met lieflijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Wat zoetsappig verhaal over een kerstviering door de dieren in het bos. De vos sleept de egel, de hermelijn en het konijn - ook al zijn ze allemaal druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest - mee voor een boswandeling. Daar vinden ze een mooie kerstboom. Maar wanneer het konijn die om wil hakken, blijkt de boom bewoond te worden door een groot aantal vogels. Die zijn allemaal in al hun kleurenpracht heel herkenbaar, maar net als de vier dieren uit het begin, wat liefjes getekend. Met hun sterk vergrote ogen, waarbij het konijn alle andere dieren naar de kroon steekt, roepen ze vertedering op. Tekst en tekeningen zijn wisselend over de bladzijden verdeeld. Uiteindelijk blijft de boom gespaard en wordt het kerstfeest gezamenlijk onder de nu besneeuwde boom in het bos gevierd. Nieuw deeltje (speciale luxe editie met goudopdruk op het omslag) in de beroemde serie 'Gouden boekjes'. Verkozen tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2011. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047612100

Titel Het kerstfeest der dieren
Auteur Nienke Denekamp
Secundaire auteur Raoul Deleo
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2011
Overige gegevens [28] p - ill - 20 cm
Annotatie Uitg. i.s.m. AD (Algemeen Dagblad). Titelp. en achterzijde vermelden: Een luxe gouden boekje. Achterzijde vermeldt: Speciale uitgave
ISBN 9789047612100
PPN 339055693
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Delen
Taal Nederlands