Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen
Boek

Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen met hulp van een tuinman, een prinses en je eigen fantasie (cop. 2013)/ [tekst en ill.:] Barbara Sophia Tammes

Maak je eigen Luchtkasteel, een plek waar je veilig bent en kunt fantaseren. Elias de tuinman leidt je rond door zijn Luchtkasteel. Verhaal, bouwtips, informatie, oefeningen, opdrachten en kleurentekeningen. Onder begeleiding vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Een dierenbos waar je de krachten van de dieren leert kennen en gebruiken, een traanzaal voor alle soorten van verdriet, een balzaal om van iedere dag een feestje te maken, een centrale hal om altijd de weg naar jezelf te vinden, een dojo om je innerlijke kracht te oefenen en een kelder voor alle donkerste gedachtekronkels en andere monsters. Ziehier het luchtkasteel van Elias die een jaar lang moet overbruggen voordat hij met zijn liefste, prinses Tallulah, kan trouwen. Om het jaar van eenzaamheid, sleur, grijze gedachten, honger en armoede te kunnen overleven, bedenkt Elias zijn eigen luchtkasteel. En dat luchtkastelen bouwen je kan helpen, is de boodschap van de auteur aan alle lezers. Leer jezelf van alle kanten kennen, geef alles op een creatieve manier een eigen plek in je luchtkasteel, maak regelmatig een wandeling door je luchtkasteel en wees blij en trots op elk stukje van jezelf. Verhaal, informatie, opdrachten, oefeningen, bouwtips en tekeningen in zachte kleuren vormen samen een liefdevolle uitgave die uitnodigt om alle wegen van hoofd en hart te (gaan) bewandelen. Voor volwassenen verscheen een equivalent*. Uitgave die, mede door de grote hoeveelheden tekst, onder begeleiding het beste tot zijn recht komt. Met woordenlijst. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021552941

Titel Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen : met hulp van een tuinman, een prinses en je eigen fantasie
Auteur Barbara Sophia Tammes
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Kosmos Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens 165 p - ill - 24 cm
ISBN 9789021552941
PPN 343309556
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Visualisaties; Kinderen ; Fantasie; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Fantasie