Groeten uit het ondergrondse
Boek

Groeten uit het ondergrondse hedendaagse kunst verkennen met kinderen (cop. 2012)/ concept Kunstwerkt, [tekst:] Tine Mortier ; [ill.:] Esther Platteeuw

Kennismaking met het werk van acht Belgische kunstenaars van nu. Voorzien van informatie, fantasieverhalen en creatieve schrijfopdrachten. Met foto's van de kunstwerken en kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Kunstboek waarin kinderen naar aanleiding van het werk van acht Belgische kunstenaars worden gestimuleerd te kijken, na te denken en creatief aan de slag te gaan met hedendaagse kunst. Het betreft werk van o.a. Jan Fabre, Stief Desmet en Tinka Pittoors. Het format is als volgt: een paginagrote kleurenfoto van een werk (beeld, installatie of schilderij) staat naast een korte informatieve tekst, geïllustreerd met een cartoon, over kunstenaar en werk (materiaal, betekenis). Daarbij staan enige vragen die kinderen aansporen om actief te kijken en na te denken. Bij elk werk is een geïllustreerd fantasieverhaal opgenomen. Afgesloten wordt met twee of drie creatieve schrijfopdrachten die stimuleren naar aanleiding van het werk te associëren en te fantaseren, bijvoorbeeld in de vorm van een woordslang, verhaal of gedicht. Zinvolle tips wakkeren daarbij het creatieve proces aan. De gekozen werken, de verhaaltjes en de schrijfopdrachten zijn divers en verrassend. Het boek vormt samen met de kunstdoos 'Nooit', het boek 'Is beter nog ver?'* (2010) een drieluik van kinderkunstboeken onder de titel 'Nooit voor altijd'. Goed bruikbaar in de klas of in kunstinstellingen. Kinderen vanaf ca. 8 jaar kunnen er onder begeleiding mee werken, vanaf ca. 10 jaar kan dat zelfstandig.

Specificaties

Nederlands | 9789058388056

Titel Groeten uit het ondergrondse : hedendaagse kunst verkennen met kinderen
Auteur Tine Mortier ; Esther Platteeuw
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, cop. 2012
Overige gegevens 48 p - ill - 27 cm
Annotatie Vormt tezamen met: Nooit en: Is beter nog ver? een drieluik
ISBN 9789058388056
PPN 352070080
Rubriekscode 700.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beeldende kunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Beeldende kunst